Общинският съветник в София от ДБГ не спази партийната повеля и подкрепи предложението да се повиши цената на билетите за градския транспорт

Общинският съветник в София от "Движение България на гражданите" Прошко Прошков отива на "партиен съд", заради подкрепата си за увеличаването на цената на билета в София. 

Депутатите на ДБГ се разграничават от него и сезират контролната комисия за "неспазване решението на Изпълнителния съвет от страна на общинския съветник, съобщиха от партията на Меглена Кунева. 

Уставът на партията предвижда, че нарушител на партийната дисциплина може да бъде изключен. Именно такъв е казусът с Прошков, който гласува за поскъпването въпреки партийното решение такава подкрепа да не се дава. Други партийни наказания в устава не са предвидени.

Членове на партията от цялата страна поискали поведението на Прошков, който не се съобрази с позицията, че повишението е немотивирано и не трябва да се подкрепя, да бъде разгледано от Контролния съвет.

Уставът на партията предвижда възможност нарушител на дисциплината да бъде изключен.

Решението за увеличаване на цената на билета за градския транспорт в София бе подкрепено в СОС от ГЕРБ, четирима общински съветници от СДС и от Прошко Прошков от ДБГ.

Самият той изрази мнение, че за да се подобри качеството на транспорта са нужни големи инвестиции и негови продължителни изчисления и анализи показали, че поскъпването е правилно.

Депутатите считат, че повишаването на цената на билета не е достатъчно мотивирано, не среща подкрепа и представлява подмяна на вота на избирателите на ДБГ в столицата.

Народните представители информират Контролния съвет на партията за постъпилите мнения от столицата и страната и очакват вземането на решение от Контролния и Изпълнителния съвети, съгласно устава.