От 5 март до 1 юни се забранява движението на пътни превозни средства по изходящата лента на бул. "Черни връх" преди кръстовището с улица "Сребърна" заради продължението на втората линия на метрото

Движението ще се извършва двупосочно по временната двулентова пътна връзка, преминаваща по диагонал през бившия пазар, информират от  Столичната община.

Промени ще има и в маршрута на автобусни линии 10-ТМ, 88 и 120. Колите на градския транспорт, които обслужват района, ще преминават и в двете посоки от улица "Сребърна" по временната двулентова линия, надясно по бул. "Черни връх".Измества се спирка кв. "Хладилника" с 30 метра напред - в посока Зоопарка.

Изграждането на линия на метрото от станция "Джеймс Баучер" до метростанция "Витоша" на ул. „Сребърна" в кв. "Хладилника" трябва да завърши до 1 юни 2016 г. Прогнозното увеличение на пътниците на метрото след завършване на участъка е до 28 000 пътници дневно.

Строителството ще струва 16,7 млн. евро. То се извършва по нов австрийски тунелен метод, без да се разкрива теренът. 

Кметът на София предупреди, че ще има затруднения на движението в района до неговото възстановяване през септември 2015 г., когато ще продължат довършителни работи в метростанцията.

Виж още: Още месец дели столичани от пускането на метрото до летището