Според Американската асоциация на психолозите порнографията води до изневери

Милиони души по света намират своята сладка утеха във филмите за възрастни. Всеобщото мнение е, че малко порно няма да навреди на връзката или брака на човек и дори може да има положителен ефект. Изследване на Американската асоциация на психолозите, цитирано от "Хъфингтън поуст" обаче е на път да опровергае това твърдение.

Според данните на асоциацията, колкото повече порно гледа човек, толкова по-склонен е да се отдаде на извънбрачна афера. Авторите на изследването определят това като една от основните причини за разводи в Щатите.

Виж повече: Всеки пети мъж би правил секс с робот

В изследването участие са взели 551 души, които вече са сключили брак. След като били събрани данните, резултатите били ясни. Гледането на порнографски материали се асоциира с по-позитивно отношение към извънбрачните връзки.

Изневярата е сред най-цитираните причини за развод в САЩ, а порното изобразява изневярата като нещо нормално и дори положително, смятат специалистите.

Виж още: Седем тъпи извинения за изневяра

"Ако гледането на порнографски материали води до по-позитивно отношение към извънбрачния секс, както показват резултатите от изследването, то гледането на порно може би е фактор в някои разводи, причина за която е изневяра", гласи изводът от изследването.