Безумната агресия у нас продължава с пълна пара

Какво може да ти се случи, ако подадеш сигнал с клаксон на околовръсното, защото автомобил те изпреварва агресивно и те засече? Очевидно в България можеш да си изядеш боя. 

Така поне са постъпили трима мъже Околовръстното шосе в София в сряда следобед. Техният автомобил засякъл колата на Васко Наумов, който той натиснал клаксона, за да предотврати инцидент. 

Това обаче вбесило мъжете, те препречили пътя на пострадалия и се нахвърлили върху него с метални палки, веднага след като излязъл от колата. Побойниците носели и пистолети.

Случката била заснета с мобилен телефон от съпругата на Васко. Тя също получила няколко удара от нападателите, след като опитала да защити половинката си.

Мъжете вече са арестувани. Лично главният прокурор Сотир Цацаров е разпоредил случаят да бъде докладван в прокуратурата и да бъдат предприети незабавни действия. 

Остава да се запитаме само докъде стига животинското у някои хора у нас, тъй като това далеч не е първият подобен случай. Съвсем наскоро двама мъже по подобен начин пребиха младо момче във Враца и това му коства живота. Впоследствие експертизите показаха, че момчето е починало от сърдечен удар, причинен от шока, който момчето изпитало заради боя.

Виж още: Законът на приматите​

Братът на момчето сподели днес пред Би Ти Ви, че седмица след нещастния инцидент сам той е бил въвлечен в подобно произшествие. 

"Буквално седмица след тая случка във Враца, на мен ми се случи подобна случка в София. Аз тогава не слязох от колата, не чувствах нищо. Той дойде до мен, удряше колата. Ако бях слязъл, не зная докъде можехме да стигнем. Когато хората не се наказват, те започват да изпитват чувство за безнаказаност", заяви той.

Според неофициална информация тримата са служители в частна охранителна фирма. Подобно беше положението и с онези охранители в мол във Варна, които убиха човек, само защото изглеждал като скитник. Съвсем целенасочен побой, който в крайна сметка отнема живот.

Виж още: Психопатите около нас

И именно чувството за безнаказаност е фактор тук. Някои хора вярват, че са прекалено мъже, за да ги лови такова нещо като закон. Вярват, че единственият начин за решаване на каквито и да е проблеми, е насилието. И това, което ние трябва да поискаме, е просто такива хора да си носят последствията. Такива хора просто не трябва да се разхождат свободно сред нас.

Един ден може и да заживеем в държава, където няма идиоти, които щом хванат бокс, палка или винкел, започват да се мислят за безсмъртни. Можем да живеем в общество, където хората умеят да сдържат животинските пориви в себе си. Общество, в което няма статистика, показваща, че всяка четвърта жена е или е била жертва на насилие. Един ден можем и да живеем в такава страна. 

Въпросът е достатъчно ясно и достатъчно силно да го поискаме. И да си кажем. Нека не оставяме подобни случаи да отминат. Нека искаме наказания за всеки един такъв примат. И в един момент, току виж самото ни общество престане да ги произвежда.

Източник: Bulevard.bg/ Нова телевизия, Би Ти Ви