Президентът припомни, че очаква от тези, които искат да го наследят на поста, да чуе отговори на въпроси, свързани с кризата в Европа, миграционната и терористичната кризи, кризите в страната и как ще се работи за стабилност и развитие на нацията

Все още кандидат-президентите страдат от дефицит на отговори на въпросите, които бяха зададени от държавния глава в обръщението към нацията на старта на предизборната кампания. Това заяви във Варна президентът Росен Плевнелиев.

Той припомни, че чака да чуе отговори на въпроси, свързани с кризата в Европа, миграционната и терористичната кризи, кризите в страната и как ще се работи за стабилност и развитие на нацията.

Държавният глава призова кандидатите за негов наследник на поста в следващите дни до края на кампанията "да излязат пред народа и да кажат какво точно ще свършат по всеки един от проблемните казуси".

Плевнелиев разкри, че вече е подписал президентски указ и е дал път на приетите вчера на второ четене промени в Изборния кодекс.

"Трябва да имаме стабилност и устойчивост на изборния процес още повече в дните преди изборите. Няма да бъда аз този, който ще наложи вето в такъв решителен момент, оставайки няколко дни до изборите, за да вкара допълнителна доза нестабилност в този процес", коментира президентът.

Виж още: Плевнелиев: Никога не съм бил част от задкулисието на "двете каки" и "двамата батковци"

"Вчерашните допълнителни уточнения на премиера бяха изключително важни и аз му благодаря за това. Стана ясно, че не става въпрос за каквито и да било кръгове, а за легитимни разговори на министър-председателя с работодателски и синдикални организации", коментира Плевнелиев последните изказвания на Бойко Борисов по негов адрес.

Президентът заяви, че за него казусът е приключен, а с премиера са изяснили нещата в телефонен разговор.

Борисов се надява с Плевнелиев да продължат да работят както през последните години

Плевнелиев потвърди, че след края на мандата си не смята да прави политически партии и "няма да стои в политиката, за да се бори за поредния пост".

Източник: "Дарик"