Според него трябва да има тройна коалиция на базата на ясно разписани приоритети

"Нито един народен представител от Реформаторския блок няма да подкрепи правителство на малцинството на ГЕРБ. Нито един. Това означава, че с 84 народни представители не можеш да направиш правителство", заяви при гостуването си в сутрешния блок на Нова телевизия Петър Москов от Реформаторския блок.

Според него важното е да се избере консенсусна фигура за министър-председател. 

Виж още: Борисов няма да участва в тайни преговори за съставяне на правителството

За мен разговорът "за" или "против" Борисов не съществува, заяви Москов.

По думите му възможността държавата да бъде преведена успешно "следващите две години, до съвместно провеждане на парламентарни и президентски избори", е да има минимум тройна коалиция, като най-възможната според Москов би била между ГЕРБ, Реформаторския блок и Патриотичния фронт (НФСБ и ВМРО). 

Ако това са възможностите, трябва да сме наясно, че такава коалиция може да се случи на базата на ясно разписани приоритети, категоричен бе Москов. За Реформаторския блок били важни административната реформа, съдебната система, сигурността и здравеопазването. 

Виж още: Проф. Константинов: Първите три партии трябва да подкрепят правителството

Москов коментира и думите на Божидар Лукарски, който казва пред в. "24 часа", че поставянето на условие от страна на Реформаторите Борисов да не е бъдещият премиер било "трик за вдигане на електората". Москов коментира, че това ще бъде санкционирано в рамките на Реформаторския блок. 

Ако г-н Лукарски продължава да твърди това, пътищата ни ще станат много различни, предупреди Москов.

"Не можем да поставяме условия. И преди това беше трик за вдигане на нашия електорат, ако мога да се изразя така на шега. Реално не би трябвало да се поставят персонални условия, защото спасението на България не зависи от различни персони, а от обединението около идеи и политики - отбелязва председателят на изборния щаб на РБ Лукарски в интервю пред вестника след вота. - Нормално е, след като ГЕРБ са първа политическа сила, да искат да излъчат техния лидер за премиер. Така че това не е проблем за нас."