Мъж счупи ръцете на шофьор заради пътен инцидент

Прокуратурата отчете пореден драстичен случай на агресия на пътя на фона на липсата на наказания за предишни хулигански прояви. Последният инцидент от 30 май завърши със счупени ръце на единия от участниците в него. Софийската районна прокуратура е повдигнала обвинение на шофьора. 

От съобщението на държавното обвинение става ясно, че побоят е станал на столичната ул. "Георги Райчев" по обяд, когато нападателят Кр.З. атакувал с юмруци и ритници на К.Л. 

"Деянието е извършено по хулигански подбуди - осъществено е на публично място, при демонстрация на безнаказаност и пренебрежение на личната неприкосновеност и установените правила, закрилящи добрите нрави в обществото и достойнството на отделната личност", се посочва в съобщението. 

За престъплението се предвижда затвор от 2 до 10 години. Разпоредено е задържане на обвиняемия до 3 юни. След това Софийският районен съд ще разгледа искането за по-нататъшен арест.

Виж още: Нов побой след пътен инцидент в София

Последният инцидент е част от поредицата случаи на саморазправа на пътя. Въпреки шума, който се вдига за всеки от тях, до момента няма нито една присъда дори на първа инстанция. Все още не е започнало делото за произшествието на околовръстното шосе на София, при което охранители пребиха водач и съпругата му. 

Прокуратурата се задейства веднага, но съдебен процес не последва. Същото е положението и с побоя на бул. "Черни връх" в столицата, заснет на любителско видео и предизвикал взрив от възмущение в социалните мрежи.

Веднага след него вътрешният министър Румяна Бъчварова коментира, че "агресията на пътя е абсолютно недопустима". И заключи, че "онези, които извършват хулигански деяния или нарушават правилата по пътищата, трябва да бъдат санкционирани". 

Виж още: Побой с палки заради клаксон. Нищо ново в България

Бъчварова препоръча "случаите на агресия да се разследват професионално, а не хората сами да търсят справедливост". Инцидентите на различни места в страната обаче продължиха. 

Източник: в. "Сега"