От Столичната община обявиха, че работят поетапно с всички паркове в града

Парковете да са новото лице на София. Това е една от идеите на общината, която се реализира чрез сериозни обновления на големите зелени пространства в столицата.

Северен парк

Северният парк в кв. Надежда например вече ще се радва на атракциони като лодки, водни колелета и "летище" за деца. Те ще бъдат разположени около езерото. От 1 август пък гостите на парка ще бъдат посрещнати от нови алеи, енергоспестяващи лампи и цветни площи.

Предвижда се в Северния парк да има две детски площадки и фитнес на открито. Обособено е и място, където да се направи рампа за скейтборд и ролери.

В момента общината обмисля варианти за водните атракции, които може да са лодки и водни колелета. Самото езеро трябва да се напълни в края на юли.

Поетапно обновяване на всички паркове

От Столичната община обявиха, че работят поетапно с всички паркове в столицата. В момента майсторите връщат блясъка на градината около НДК. Освен това се изгражда и изцяло нов парк с амфитеатър и водно кино в "Зона-Б5".

От средата на август пък започва и обновяването на Борисовата градина. Предвижда се да бъдат изградени две нови тоалетни, да бъдат сложени нови настилки и парково обзавеждане.

На детската площадка "Слончето" пък ще бъде обособена "Зона за приключения", като там децата ще могат да играят на въжени мостове, лабиринти и влакчета, Ще бъде изградена и дървена къщичка, в която ще играят ролеви игри.

Виж още: Правят "зелен булевард" в София

Нови паркове догодина ще има и в жк "Люлин" и около езерото в "Дружба". Предстои и реконструкция на Западния парк, където на 40 дка ще се разположи лунапарк.

Източник: Kmeta.bg