Възмущение в социалните мрежи освободи кипариса

Нали се сещате за онзи комшия, на когото дървото пред блока пречи и някак магически решава да го отреже една съботна утрин. Някои от вас са се сблъсквали с този типаж, други, за щастие, не. Все пак обаче той съществува.

Какво става обаче, ако точно такъв тип държи заведение на плаж, където има голям кипарис? Отговорът е прост - увива го в черен найлон.

На такава гледка се е натъкнал фейсбук потребителят Любомир Божинов. Той публикува снимка, която придоби вирусни размери и предизвика обществена реакция. Ето какво написа като коментар към нея:

"Близо 20 години посещавам Несебър по няколко пъти през годината. Не съм виждал друг град в който така варварски общинската администрация да се отнася към растителността. Правил съм снимки, писал съм до общината,но нещата продължават и сега. Днес се натъкнах на изключително изобретателен начин, да се унищожи вековен кипарис на южния плаж, без да се попада под ударите на закона. Дървото ронело иглички върху четри от масите на бизнесмена и му гонело клиентите. Миналата година се опитал да го унищожи с нафта но не успял. Тази, с разрешение на някакъв, навярно корумпиран служител,го е облякъл с черен найлон. Колко мислите ще издържи този кипарис в пълна тъмнина и нагряван от слънцето до 60-70 градуса? Подобни, но други хитри способи се виждат на всякъде в града. В следващите дни ще ви запозная със снимките."

Opakovaniyat kiparis v nesebar

Днес Божинов съобщи на профила си, че благодарение на реакцията на хората и вдигналия се шум, дървото отново "диша свободно".