Все още се търси подходящ човек за нов главен секретар на МВР

Едно от спряганите имена за нов председател на ДАНС е съветникът на служебния премиер проф. Георги Близнашки и сегашен зам.-министър на вътрешните работи Цвятко Георгиев. Той се посочва като едно от най-вероятните лица, които да заместят Владимир Писанчев на поста, пише "Труд".

Биография

Цвятко Георгиев беше съветник на експремиера Близнашки по националната сигурност и се счита, че е от редиците на Реформаторския блок. Георгиев е магистър по право и по история и география от ВТУ "Св. Св. Кирил и Методий", магистър по психотерапия и консултиране от Нов български университет. Има следдипломни квалификации по медиация. В периода 2010-2013 г. е експертен сътрудник в подкомисията за контрол над СРС към Народното събрание. Работил е в НСО и ДАНС.

До замяната се стигна, след като премиерът поиска оставките на шефа на ДАНС Владимир Писанчев и на главния секретар на МВР Светлозар Лазаров, след възникналия скандал с оставката на вътрешния министър и последвалата консултация между коалиционните партньори.

Все още без наследник на Лазаров

За другия вакантен пост обаче все още наследник не е намерен, пишат от изданието. Допреди дни за нов главен секретар на МВР се е спрягал заместникът Светлозар Лазаров Георги Костов, обаче тя била отхвърлена и в момента се търси друга кандидатура.