Класическите онлайн запознанства преживяват период на спад, а необвързаните по света търсят други възможности да срещнат сродни души

Вече с носталгия си спомняме за сайтове като "Сладур" и Флиртче.ком. Онлайн запознанствата обаче няма да изчезнат скоро, просто се насочват в различна посока - запознанства "на момента" и по-малко сайтове, повече приложения, отбелязват организаторите на тематични партита за необвързани.

Друга посока, която изненадващо според тях също набира скорост, е свързана с т.нар. "виртуална детоксикация" - желанието на младите хора да избягат от технологиите, контролиращи живота на съвременния човек.

Като цяло всички съвременни тенденции, колкото и цинично да звучи, гледат да са ефективни откъм средства и да спестяват време, обясняват експерти в областта и изброяват няколко от по-интересните новости в запознанствата:

Tinder

Мобилният ти телефон все още не може да готви, но вече може да ти намери партньор. "Тиндър" е приложение за смартфони, което от около година набира популярност и у нас.

Начинът, по който работи то, е сравнително прост - регистрираш се чрез "Фейсбук" профила си и анонимно избираш харесват ли ти други потребители или не, като виждаш тяхна снимка. Ако с някой потребител се харесате взаимно, системата ви дава възможност да си пишете.

Оттам нататък, разбира се, е необходимо да приложите целия си арсенал от тактики за впечатляване чрез текст, но статистиката показва, че "Тиндър" е в топ 10 на най-използваните лайфстайл приложения в България като забавен начин да се запознаваш с нови хора, без да губиш време и пари за неуспешни свалки.

Grindr

Още едно приложение за смартфони, "Грайндър" е подобен на "Тиндър", но е предназначен само за господата, и по-точно - за гей и би-господата. Функцията му е същата - да предлага бързи онлайн запознанства само с помощта на "умния телефон" и бързо "отсяване" на подходящите един за друг кандидати.

Speed Dating

Спийд дейтингът, или т.нар. "бързи срещи", са формат, който вирее успешно от няколко години и в нашата страна. Подходящ е за динамичните хора, които общуват с лекота. Схемата е следната: 10 мъже и 10 жени се срещат в заведение за кратки срещи от по 6, 7, 8 минути.

Тези срещи лице в лице дават възможност да проверим дали с човека отсреща си пасваме и да му зададем въпроси, на които може би "Фейсбук" профилът му няма да ни даде отговор.

Няколко организации с ентусиазъм организират подобни прояви в София и по-големите градове у нас през последните две-три години. Бонусът при бързите срещи е, че за времето, което би пропилял при първа среща, получаваш гарантирани 10 души, при това с контакт на живо.

Ваканции за необвързани

Представете си, че се натоварвате на цял автобус с няколко десетки необвързани и отивате някъде за два-три дни. Този формат се организира и у нас. Природа, купон, веселие, нови емоции - дотук добре.

Хубавото? Не се чудиш дали човекът срещу теб търси запознанство и дали не му навлизаш в личното пространство.

Лошото? Трудно е да отпратиш нахалниците, които след втората ракия не са приели "Не" за отказ и продължават упорито да чукат ро вратата на хотелската ти стая.

Секси & сингъл парти

Същото като ваканциите, но в града и само за една вечер. 200-300 необвързани се събират в столичен клуб на тематично парти, а екипът ги забавлява с игри за запознанства и тушира притеснението.

Следващото такова парти е на 13 ноември в столичния клуб "Грамофон", темата му е "Лас Вегас", а на входа ще се раздават карти за игра.