Две рекли са излезли от коритатата си и са наводнили къщи

Реки излязоха от коритата си в Казанлъшко. Има затворени пътища. Водата е отнесла и няколко моста. Има наводнени къщи. Над 20 часа дъждът в не спря да вали в региона, съобщава Нова телевизия.

Жителите на няколко населени места в Казанлъшко се борят с придошлите води от Стара планина.

В Долно Изворово хората сами са излезли да запушат речното корито. Пътят между село Енина и град Крън е затворен за движение заради излязлата река и над 50-сантиметрови наноси от камъни, пясък и кал. Съборени са няколко моста има наводнени къщи.

В Казанлък Старата Река е подкопала опасно коритото близо до къщи и училище. Това е наложило издигането на дига от общината.

По думите на кметовете ситуацията е овладяна, но се очакват нови валежи, което може да затрудни работата на аварийните екипи. 

Междувременно тази сутрин от АПИ съобщават, че поради наводнен участък от пътя Казанлък - Стара Загора при 212-и км в района на с. Ягода, движението се извършва в една лента и се регулира от "Пътна полиция".

Спрени са електричеството, водата и газоподаването в кв. Дерелика в Казанлък, като придошлата вода е съборила няколко електрически стълба и е отнесла части от водопроводната мрежа и канализацията.

Източник: Нова телевизия