Според МВР става въпрос за погрешно интерпретиране на информация

Информация за двама души, свързани с "Ислямска държава", които са влезли на територията на България, вдигна на крак полицаи, представители на прокуратурата и медии. 

Новината дойде от агенция "Фокус", като след това обаче прокуратурата отрече да е източник на подобна информация и определиха всяко позоваване на пресцентъра им като неточно и некоректно. От МВР също отричат подобно нещо, като според тях става въпрос за неправилно интерпретиране на провежданите от МВР мероприятия.

"Излезлите в публичното пространство статии по горепосочената тематика са неправилно представяне на предприети от страна на МВР мероприятия с различна насоченост - част от цитираните от медиите действия са предприети от ГД "Национална полиция" за охрана на провеждащото се масово културно мероприятие (Spirit of Burgas)", се казва в съобщението на МВР.

Представители на туризма обаче са потвърдили пред Нова телевизия, че още в събота властите са им показвали снимки на съмнителни лица.

По непотвърдена информация мъжът и жената са влезли през КПП "Малко Търново" и се издирват от турските служби. Хотелиери обаче обясниха, че в събота полицаи са изисквали информация за настанените и са показвали снимките на конкретни лица. Тези снимки съвпаднаха с разпространените по-рано днес от интернет агенции.

От МВР обаче обясняват, че въпросните лица са издирвани във връзка с криминална дейност по изготвяне на фалшиви документи за самоличност. 

Източник: "Фокус", Нова телевизия