Невръстното джихадистче живее в долината Танги, централната афганска провинция Вардак

Тригодишно момче се готви да убива неверници в Афганистан, а сега минава обучение в лагер на талибаните, пише в. "България днес". 

"Отивам да трепя хора"

Телевизионно разследване на Би Би Си показа хлапака как разглобява автомат под одобрителния поглед на ислямистки бойци. "Отивам да трепя хора", каза детето на 3 години пред камерата, а друго по-голямо афганистанче добавя: "Искам да служа на страната си и на исляма." 

Фанатизмът

Според британската медия записът е шокиращо доказателство как талибаните са впримчили в хватката си цялото общество в страната, а фанатизмът им покълва и в най-малките. 

Виж още: "Ислямска държава" - власт, структура, функции

Млади бойци

В Танги, само на час път с кола от столицата Кабул, джихадистите вече контролират десетки училища и изграждат лагер след лагер за подготовка на млади бойци за религиозния си поход. 

Маулауи Бадри

Във филма на Би Би Си се появява и талибанският лидер Маулауи Бадри, един от най-издирваните хора в Афганистан. "Жителите тук са мюсюлмани и искат ислямско правителство. Западняците не го искат, а тези, които ние плашим и убиваме, са врагове на тази земя", обяснява ислямисткият водач.

Виж още: Балканите - котило на джихадисти