Кои комедийни сериали, филми и актьори бяха отличени на наградите People's Choice (Изборът на народа) в Лос Анджелис

Ситкомите "Жега в Кливланд" и "Как се запознах с майка ви", който гледаме по "Фокс лайф", бяха отличени на наградите People's Choice (Изборът на народа) в Лос Анджелис като най-добрите комедийни сериали, съответно при кабелните канали и телевизионните мрежи.

"Как се запознах с майка ви", който върви по Си Би Ес и тази година ще има осми сезон, донесе и приз за Нийл Патрик Харис като най-добрия комедиен актьор по телевизията.

Останалите номинирани бяха не по-малко любимите "Теория за Големия взрив" (The Big Bang Theory), "Клуб Веселие" (Glee), Modern Family и "Двама мъже и половина" (Two and a Half Men).

Новият "Жега в Кливланд" пък е забележителен с участието на ветеранката Бети Уайт, която на 17 януари навършва 90 години! И да не сте я гледали в някой епизод, със сигурност сте попадали на нея в рекламния клип на "Сникърс" (видео).

Никоя от четирите му героини обаче не беше номинирана - спечели гласовитата Лия Мишел от "Клуб Веселие", която изпревари колежката си от сериала Джейн Линч плюс по-опитните Кортни Кокс и Тина Фей.

Ема Стоун от "Оглупели от любов" и "Южнячки" / The Help взе не една, а цели две статуетки - като най-добра в комедийни роли (където номинирани бяха също Камерън Диас, Мила Кунис, Дженифър Анистън и Натали Портман) и любима актриса (в конкуренция с тежката артилерия: Ан Хатауей, Джулия Робъртс, Рийз Уидърспун и отново Анистън).

При комедийните актьори Адам Сандлър пребори Аштън Къчър, Райън Рейнолдс, Стив Карел и Брадли Купър, а се говори, че неговият "Джак и Джил", където играе две роли (брат и сестра близнаци) ще е фаворит и за "Златните малинки".

При комедиите за голям екран обаче победи "Шаферки" (Bridesmaids), описван като дамска версия на "Последният ергенски запой".

Филмът е дело на продуцента Джъд Апатоу, известен с комедии като "Позабременяла" и "40-годишният девственик", а вече се заговори и за продължение.