Conscious Exclusive е прекрасната колекция на H&M за официални поводи като всички дрехи в нея са изработени от еко-материи. Но дамите добре знаят, че за още една красива рокля в гардероба не трябва повод.

Абитуриентите вече няма от какво да се безпокоят, защото роклите и костюмите им пътуват към 140 магазина на H&M в цял свят, включително H&M Сердика Център, където ги очакваме на 4 април.  

Conscious Exclusive включва облекла и аксесоари както за мъже, така и за дами, и е част от инициативата Conscious на H&M, която има за цел да предлага по-устойчива мода. Сред използваните материали са органичен памук, рециклиран полиестер, рециклиран полиамид и TENCEL. 

Старият Холивуд се възражда с Conscious Exclusive, която е идеална за предстоящите абитуриенски балове тази пролет. Колекцията се характеризира с богатство на детайлите и ярък дизайн, като предлага ефектни дълги рокли и изчистени кройки за дамите и рокендрол стил за червения килим за мъжете. 

Бледорозовата рокля с дължина до земята е елегантна в предната си част и има ефектен гръб, който е напълно открит. Изработена е от 100% рециклиран полиестер. 

Костюмът от три части получава по-женствена интерпретация с втален блейзер и прилепнал панталон с висока талия, който се закопчава с цип на глезена. Той пък е изработен изцяло от комбинирана тъкан от органичен памук.

Съществуват толкова много възможности да опитате вкуса на холивудския блясък. 

Кремавото свободно кимоно в бохемски стил създава усещане за помръкнал блясък, особено заради панталона с дължина до земята.

Строгата бяла рокля има романтично рокендрол излъчване благодарение на прозрачните ръкави, асиметричния шлейф и бродерията на птица.

Роклята с корсет и безбройни пластове тюл изглежда като излязла от света на стария Холивуд. 

Колекцията предлага и аксесоари, сред които е украсен клъч-кутия и елегантни обувки на миниатюрно токче с тънки каишки на глезена. Всички артикули са изработени от по-устойчиви материали.

Мъжката колекция "Conscious Exclusive" дава истинско самочувствие на пролетните облекла. Вталено сако има класическа форма, която е обогатена с дръзка и ефектна нотка чрез кантовете в задната част на ръкавите. 

Към бялата риза без яка е прикрепена папийонка, която изглежда елегантно в завързан вид и контешки в развързан – всичко това идеално се съчетава с черен костюм от три части със смокинг. 

Много важно място заемат детайлите – старомодните тиранти с копчета, съчетани с бял панталон, който е част от бял костюм тройка, или принтът на рози, който може да се види на подплатата на смокинга. 

Както и при дамската колекция, така и тук всеки артикул е изработен от по-устойчиви материи като част от ангажимента на H&M към по-устойчива мода днес и утре.