Заради обиди и разгласяване на позорящи обстоятелства съдът й наложил глоба и обществено порицание

Над 4000 лв ще струват на русенка обидите към собствения й съпруг. За решението на Районния съд в дунавския град съобщава в. "24 часа".

На 4 септември А.А. казала нещо унизително за честта и достойнството на съпруга си К.М. в негово присъствие, като го нарекла "боклук" и "отрепка", като обидата е нанесена публично. Затова бойката пенсионерка е глобена с 1500 лв. и наказание "обществено порицание".

Заради това, че русенката е разгласила и позорни обстоятелства за К.М., - че е наркоман и че редовно пребива детето си, жена си и родителите си, като е заявила това публично, - й е наложена 2000 лв. глоба.

При групирането на наказанията Русенският районен съд определя едно общо, най-тежкото измежду тях - глобата от 2000 лв. Общественото порицание пък ще бъде изпълнено чрез прочитане на присъдата по Общинското радио на Русе.

Грубиянката трябва да заплати на мъжа си и 1000 лв. обезщетение за претърпени неимуществени вреди от 1000 лв. Тя дължи и 80 лв държавна такса плюс 562 лв. за направените разноски по делото - за завеждането му и адвокатския хонорар.

Присъдата подлежи на обжалване в 15-дневен срок пред Русенския окръжен съд.

Източник: "24 часа"