След 39-ия рожден ден представителите на силния пол ставали невидими

Кога мъжете престават да бъдат сексапилни? Принципно това е доста условно, но според "Дейли мейл" представителите на силния пол започват да стават "невидими" за младите жени, когато навършат 39 години.

След 39-а си година мъжете вече възприемани повече като бащинска фигура, отколкото като обект на сексуално желание. Най-очевидният признак за промяната е, когато жените престанат да заглеждат дадения мъж на улицита. Разбира се съществуват и такива представители на силния пол, които никога не са били цел на женските похотливи заглеждания, но като цяло не говорим за тях.

Други признаци, които да показват, че един мъж е започнал да преминава във фаза на невидимост, са появата на първите сиви кичури в косата, оредяването ѝ като цяло, както и наличието на двойна брадичка. Сред известните мъже достигнали 39-те години са Дейвид Бекъм, Ръсел Бранд, Брадли Купър и Леонардо ДиКаприо, които не могат да бъдат считани за представителна извадка.

Виж още: Най-сексапилният мъж стана баща

52% от участничките в допитването на британския вестник заявяват, че мъжете започват да губят сексапила си, когато преминат 39 г. Според 62% от дамите пък повечето мъже в края на 30-те години вече са заети и не си струва да бъдат заговаряни. А според 54% от анкетираните, когато представителите на силния пол престанат да бъдат заговаряни или заглеждани в нощно заведение, това е сигурен знак, че са станали невидими.