Мъжката капсулна колекция на H&M for Brick Lane Bikes е изпълнена с духа на модерното градско колоездене.

Създадени от H&M и тествани от Brick Lane Bikes, моделите притежават всички технически детайли, необходими за по-добро каране, а универсалният им градски колоездачен стил ги прави подходящи за целия ден. 

От непромокаемите якета за колоездене и саката със специални ръкави до колоездачните винтидж блузи и шапки, тази колекция от единадесет модела перфектно съчетава стил и
функционалност. 

Изработена изцяло от екологично устойчиви материи, като част от работата на H&M по кампанията Conscious, колекцията ще бъде представена на 7 март 2013 г. в приблизително 180 магазина по цял свят, включително H&M Сердика Център.

Всеки модел от колекцията е създаден така, че да бъде подходящ както за каране, така и за останалото време, и е вдъхновен от ярките цветове и специализираното знание, което прави Brick Lane Bikes толкова уникални.

За да се създаде перфектната дреха за колоездене, всеки детайл трябва да бъде обмислен.

Затова якето за колоездене от Brick Lane Bikes е изработено от водонепромокаема и дишаща материя, с отвори за вентилация под ръкавите и подлепени шевове. То е по-дълго от задната страна, има джоб на гърба и каишки от вътрешната страна, така че да може да бъде носено като раница. 

Пластовете в облеклото са задължителни за гардероба на колоездача, а колекцията H&M for Brick Lane Bikes съдържа всички необходими елементи за постигане на завършен вид. 

Ризите са подплатени за по-студените дни, ушити от карирана плътна материя и подсилени с кръпки в долната част на ръкавите. Блузите с дълъг ръкав са с цип, отвори за вентилация и срязани ръкави за по-свободни движения, а тениските за колоездене имат функционален джоб на гърба. 

За истински винтидж вид, колекцията включва и раирани тениски тип Hеnley от памук и от мериносова вълна, като и двата варианта са по-дълги от задната страна. 

Колекцията добива завършен вид с панталоните за колоездене, които са подобни на удобните памучни панталони тип Chino. Крачолите са с леко подгънати колена, чаталът е подплатен, а от вътрешната страна има светлоотразяващи шевове, видими при навиване, за допълнителна сигурност. 

За по-топло време са предвидени чифт къси панталони за колоездене и раирана шапка. 

Материалите, които са използвани в колекцията, включват органичен памук, рециклиран полиестер и рециклирана вълна – нещо, което прави колекцията едновременно екологично устойчива, функционална и модерна.