Цяло семейство и домашният им любимец са открити убити с множество изстрели. Съпругата, на 44, е намерена мъртва часове след като беше обявена за издирване. Версията за убийство и самоубийство се изключва

Шест трупа, на трима мъже и три жени, бяха открити в столичния район Нови Искър в първите дни на новата година. Според директора на Националната следствена служба (НСлС) Борислав Сарафов престъплението, извършено с изключителна дързост и цинизъм, е без аналог в най-новата история на България.

Виж още: Има заподозрян за шесторното убийство в Нови Искър

Основната версия на полицията за шесторното убийство е свързана с работата на 41-годишния глава на семейството, който се занимавал с търговия, вкл. с кухи фирми за "чистене" на ДДС. В процес на проверка е и начинът, по който е придобит имотът в град Нови Искър, където фамилията, живяла дотогава в София, се нанесла преди около година.

Петима от убитите бяха намерени у дома си след получен сигнал от роднина, брат на една от жертвите, който не можел да се свърже със семейството. Патрулите от Второ районно управление на СДВР отишли на адреса, където се натъкнали на труповете. Двамата възрастни и тримата тийнейджъри били застреляни хладнокръвно с множество куршуми заедно с домашния любимец, немска овчарка.

Смъртта им е настъпила в новогодишната нощ, а някои от тях са били забелязани живи за последно минути преди идването на 2018 г. 

Убитите в къщата бяха идентифицирани като Неделчо Юнаков (роден през 1976 г.), синът му Георги (р. 1998), доведената му дъщеря Нанси (р. 2001) със своя приятел Боби (р. 1999) и баба й Елена (р. 1945), почти неподвижна.

Огнестрелното оръжие, с което е извършено хладнокръвното масово убийство, не е открито при първоначалните огледи. Това практически изключва хипотезата за убийство и последвало самоубийство - а и защото, по думите на Сарафов, "никой не се самоубива с три-четири изстрела".

Снощи за издирване беше обявена жената, която е живяла на съпружески начала с Неделчо Юнаков - Кети Николова Кюхова (р. 1973). Тялото й, също простреляно, беше намерено с помощта на следово куче часове по-късно на около 3 км оттам, в гориста местност край градчето заедно със семейния джип БМВ Х5. Стъклото до шофьорското място било счупено.

Като влязохме за огледа на съдебните лекари, взеха ни като вещи лица, по едно време получихме информация от следователя, че джипът е намерен в гората наблизо, съобщи съсед пред Нова телевизия по-рано днес. Мъртвата Кети била хвърлена в кладенец, дълбок два метра.

В работата по случая е впрегнат целият капацитет на столичната полиция, оповести още в началото на разследването главният прокурор Сотир Цацаров. Главният секретар на МВР Младен Маринов увери на днешния брифинг, че ресурсът на цялото ведомство е мобилизиран, за да стигне до извършителя.

Град Нови Искър, на 15-ина км от София, е част от Столичната община. Местопрестъплението е в тамошния кв. Изгрев.

41-годишният мъж, автомонтьор по професия, е родом от Сапарева баня, но живеел в София повече от 15 години. С втората си жена се събрал преди около пет години и според близки се разбирали добре

Би Ти Ви съобщава, че доскоро Кети имала фирма заедно със своя приятелка, но бизнесът не потръгнал.

Цветеслава Гълъбова, директорка на психиатричната болница "Св. Иван Рилски" в местния кв. Курило, е познавала 20-годишния Георги и го определя като приятно и интелигентно момче.

Половин час преди полунощ на 31 декември младежът бил дежурен в клиниката, където работел като санитар от няколко месеца. Баща му Неделчо позвънил и настоял момчето да се прибере вкъщи, защото възникнал проблем. Георги тръгнал притеснен и казал на колегите си, че ако не се върне до 30 минути, няма да се върне никога.

"Сигурно защото съм чела много криминални романи, това ми прилича на убийство от страст. Този човек, който го е извършил, със сигурност е психопат", категорична е Цветеслава Гълъбова пред Би Ти Ви.

Близките на убития Боби Иванов също го видели за последно на 31 декември. Абитуриентът трябвало да посрещне Нова година с трима съученици, но отишъл у Нанси, защото родителите й не я пускали. 

"В 18,30 ч. сме говорили с него, след това и майка ми. И дотам. В 0 ч. вече не можах да се свържа с него. Телефонът му звънна, при което даде заето два пъти, и след това беше изключен. На всичките бяха изключени", разказва майка му Стефана Елисаветова. 

Не мога да си го представя, че някой може да го извърши - невинни деца така да ги убие, споделя и баба му Корнелия Цвеева. Той и Нанси били двойка от почти година. Описват ги като много влюбени, както показва и една от последните им снимки във "Фейсбук" профила на момичето.

Източник: Пресцентър МВР, БНТ, БНР, "24 часа", Нова телевизия, Би Ти Ви