Продуктовият дизайн може да е неблагодарна работа. Много от дизайнерите изобщо не претендират за дизайнерските си права, правейки всичко - от шейни до шпатули, докато всички заслуги се приписват на фабриката.

Така че, много от тях може да се зарадват да научат, че Брад Пит не само обръща внимание на работата им, но и иска да е един от тях. 

Четири номинации за Оскар, два пъти обявяван за най-сексапилен мъж от People... И какво от всичко това?! Господин Пит иска се занимава с дизайн. 

Всъщност той вече го е правил - негово дело да брачните му халки с Дженифър Анистън, за които осъди бижутера си, защото вторият ги копира и разпространи.  

Сега е съсредоточил креативната си енергия в правенето на мебели. 

За целта актьорът се съюзява с дизайнера на луксозни мебели Франк Поларо. Заедно те създават дузина мебели, включително легло, кресло, маси за трапезария и хол, вана и други. 

Двамата се срещат през 2008, когато дизайнерът е помолен да направи бюро за рождения ден на Анджелина. Докато го монтира в къщата на двойката, той попада на скицник с рисунки на мебели, дело на Брад, и му предлага произведе няколко. 


Франк и Брад работят върху колекцията си

И двете страни твърдят обаче, че това не е ситуация, в която Поларо плаща на Пит, за да използва името му. Напротив, актьорът имал абсолютен контрол върху всяка една линия. 

"Помогнах му с технологията и материалите, но истината е, че човекът е страхотен дизайнер", казва Поларо за Пит. 

Виж някои от нещата в галерията по-горе. Всички ще бъдат представени на изложба заедно с неща на Франк Поларо в Ню Йорк идната седмица.