Според учените жените харесват повече мъж с куче, отколкото мъж със скъпа кола

Има много начини да се харесаш на една жена, но нито един от тях не е сигурен. Все пак наред с добре поддържания вид и финансовата стабилност, се нарежда и кучето.

Оказва се, че за да привлечеш вниманието на една жена, е достатъчно само да имаш домашен любимец, който тя да харесва. Това е изводът на социологическо проучване, направено сред 2000 британци, пише "Дейли мейл".

Кучето прави мъжа по-секси от хубавите дрехи и хубавата кола

Според резултатите от изследването, една на всеки пет жени твърди, че най-привлекателни са мъжете, собственици на кучета. Едва 5% от запитаните са поставили на първо място скъпите дрехи, а 6% са се впечатлили от скъпия автомобил.

За 11% от запитаните дами домашният любимец е два пъти по-привлекателен от високата заплата, а 12% биха предпочели да имат куче вместо голяма и луксозна къща.

Видео: Породисто куче? По-добре не!

Мъжете и това, което търсят

Половината от мъжете, участвали в допитването, твърдят, че харесват жени, които ги карат да се чувстват комфортно в тяхната компания. 40% от запитаните доверили, че им било приятно да получават комплименти от жени за това как изглеждат.

Проучването установило, че представителите на силния пол във Великобритания предпочитат да използват традиционни техники за флиртуване с дамите. Най-популярните се оказали поддържането на контакт очи в очи с харесаната жена, обсипването ѝ с комплименти или подхвърлянето на закачки.