Красивите острови в Средиземно море, които си заслужава да посетите

Векове наред Средиземно море е притегателен център за търговци, войни, завоеватели и пирати. Днес, когато вече няма кой да се опитва да завоюва морето, то принадлежи най-вече на туризма и на идеята за почивка и приятно прекарване. Това прави островите по Средиземноморието идеална идея за ваканция.

В серия от материали ние ви представяме някои от най-добрите дестинации за почивка на остров в Средиземно море.

Днес обръщаме внимание на остров Майорка.

Майорка е най-големият остров на Испания и втори по население след Тенерифе. Намира се на 261 км от Валенсия, 248 км от Барселона и 315 км от Алжир и е част от Балеарските острови. Мястото е уникална смесица от култури, зелена природа, златни плажове, където удоволствието и забавленията са основна цел на всички.

През изминалите 50 години Майорка се е превърнала в един от най-предпочитаните ваканционни острови в Европа, посещаван средно от около 12 млн. туристи годишно. Тук туризмът е основното препитание на местните и те са се усъвършенствали в предлагането на най-добрите услуги.

На остров Майорка всеки може да намери това, което търси. Влюбените ще намерят романтика, богатите - лукс, а жадните за купони - подходящи клубове.

Най-ранните данни за население на острова са от времето на неолита - около 3500 години пр.н.е. Римската империя за пръв път установява на острова военен лагер. Освен тях над острова през вековете властват или са оставили своята следа византийци Кордовския халифат, бербери, маври, венецианци, французи, испанци и още много други. Това дава на острова живописна смесица от култура и дух.

Релефът на острова редува планински ливади и скали поляни в северната част, контрастиращи на слънчевите плажове на южната. В центъра на Долината Пла и на залива Майорка, се намира столицата Палма де Майорка. Природата е богата и живописна, нещо, което можете да видите и сами, ако решите да обиколите острова с кола. Скалистите брегове, богатата зеленина на горите, пясъкът на плажовете и синьото море създават пъстра палитра, която няма как да не радва окото.

Разнообразието на Майорка си личи и от забавленията. Там се получава любопитно съчетание от партита и усещане за спокойствие и лежерност. Островът неслучайно се е сдобил с етикета "островът на покоя", но въпреки това тези, които си мечтаят за бурен нощен живот, едва ли ще останат разочаровани. В Палма има повече от 100 бара, ресторанти и клубове и всеки може да открие нещо за себе си.

Източник: Bulevard.bg