Мусака, спагети, пържени картофки, пица... кой не ги обича!?

Водолеите са странни персони, които живеят с една-единствена цел - да променят света и да го направят по-добро място за живеене. За съжаление обаче трудно биха могли да променят начина си на хранене, който в повечето случай е екстравагантен и невинаги много полезен, твърдят от foodpanda.

За щастие храносмилателната система на хората от тази зодия може да се адаптира към всички видове кухни. Все пак би било добре, ако представителите й се придържат към храни, които биха поддържали нивата на кръвната им захар в норма: орехи, круши, царевица, праскови, омари, салати, риба тон, миди и грейпфрут например.

Препоръчва им се да избягват сладки и газирани напитки, но това би трябвало да не ги затруднява - Водолеите и без това предпочитат повече солени и тестени храни, отколкото сладко и шоколад.

А ето и петте най-любими храни на Водолея, определени с анкета сред хора от тази зодия.

1. Спагети "Болонезе"

При по-голямата част представители на зодия Водолей пастата и пицата са на почит. Най-любимите им спагети са с доматен сос и кайма, известни като "Болонезе".

2. Пица "Капричоза"

Както вече споменахме, те обожават тестото и едва ли биха могли да живеят без пица. Повечето Водолеи посочват класическата пица "Капричоза" - с шунка, гъби и маслини.

3. Мусака

Измежду традиционните български ястия повечето Водолеи обичат да похапват мусака.

Виж още: Девет рецепти за мусака в Kulinaria.bg

4. Пържени картофки със сирене и кетчуп

Пържените картофи са неизменна част от тяхното меню. Дали като предястие, гарнитура или основно те задължително присъстват в менюто на повечето Водолеи поне по веднъж дневно. И със сигурност водолеите биха ги гарнирали с обилно количество сирене и кетчуп.

5. Морски дарове

От време на време водолеите получават пристъпи на желание да хапнат нещо по-различно от пържени и тестени храни. Те са истински ценители на морските дарове, като обичат да се глезят с омари, раци, скариди, вкусни риби и общо взето, всичко, което живее във водна среда. Разбира се, биха се зарадвали, ако към тези деликатеси им сервирате и порция пържени картофи.

Виж още: Близо 150 рибни рецепти в Kulinaria.bg

Източник: foodpanda