Българската еврокомисарка, която се пробва и в борбата за шеф на ООН, обяви, че не може да търпи повече кампанията за опетняване на името й

Заместник-председателят на Европейската комисия Кристалина Георгиева ще съди онези, които продължават да разпространяват лъжи по неин адрес. Тя обяви това в публикация на страницата си във "Фейсбук". 

Ето какво написа тя: 

"В отговор на последните атаки срещу мен трябва да кажа следното:

Досега се въздържах да коментирам постоянните нападки по мой адрес въпреки многото манипулации и откровени лъжи, насочени както срещу мен, така и срещу институцията, в която работя.

Не мога обаче повече да търпя кампанията за опетняване на името ми, водена срещу мен от месеци. Търпението си има граници. Обмисляла съм да предприема правни действия, но досега се въздържах-това вече приключи.

Много лъжи се тиражират по мой адрес. Отсега нататък ще защитавам името си в съда и ще предприемам съответните правни действия спрямо всички тези, които продължават да ги разпространяват."

По-рано тази седмица в сайта на американския Институт за външнополитически изследвания (Foreign Policy Research Institute) се появи статия, в която се твърди, че Георгиева "има тъмни страници в биографията си". Представени са твърдения за връзки на нейното семейство с "Мултигруп", както и че Георгиева била информатор на комунистическите тайни служби.

Това са стари твърдения, които с течение на времето бяха оборени едно по едно, се посочва в позиция на ЕК, разпространена снощи по този повод. Те бяха неверни, когато бяха отправени за първи път, те остават неверни и днес, когато биват повторени в пореден опит да се опетни името на г-жа Кристалина Георгиева, се добавя в позицията.

Източник: "Дарик"