Разкрасяване вместо златен пръстен! - с процедури, подбрани от лекар,дерматолог, абитуриентите блестят в най-важния ден на досегашния си живот

Откакто на Световния конгрес по естетична медицина обявиха, че времената на напомпаните устни и несъразмерния бюст отминават, затихва и модата абитуриентките да искат импланти като подарък за бала.

В замяна на това набира скорост една нова, доста по-смислена тенденция - младите дами да предпочитат вместо бижу да получат ваучер за пакет от козметични процедури. В общата цена намират място само онези терапии, от които момичето наистина има нужда. Пък и когато са в комбинация, излизат с около 20% по-евтино, отколкото ако се ползват поотделно.

Така месец-два преди най-важното събитие в досегашния си живот предприемчивите абитуриентки могат да се простят с бричовете (чрез криолиполиза) и целулита (с вела шейп и пауър плейт), както и да изгладят несъвършенствата на лицето си с щадящ пилинг и процедури за порцеланов тен.

Специално за тях в клиника "Дерма елит" са създадени "абитуриентски пакети със собствена кройка" на стойност 660 лева.

Комбинацията от процедури включват четири терапии за тяло и две за лице, защото повечето млади дами имат свежа и чиста кожа, но се притесняват, че официалната рокля може да подчертае някои от недостатъците на фигурата им. Разбира се, ценното на термина "по мярка" е, че съотношението винаги може да се промени.

Заличаване на бричовете чрез замразяване

Понякога дори ако момичето да е слабо, има бричове, които не могат да бъдат премахнати с тренировки в залата. Тогава на помощ идва криолиполизата. Зад сложното име се крие апарат, който замразява мастните киселини, влизащи в състава на мастните клетки. Те са пет вида, като три от тях замръзват при температура -8 градуса. Останалите два са по-издръжливи - предават се при -11 и -42 градуса по Целзий.

Замразяването на мастните киселини води до образуване на кристалчета в мастните клетки, което ги убива.

Чрез този метод те се унищожават, но са необходими за функционирането на организма и кожата. Затова чрез криолиполизата с три процедури се унищожават до 70% от мастните клетки в желания участък. И това е завинаги, но само на третираното място.

Процедурата дава добър резултат (стопяване между 4 и 6 см още при първата терапия), но ако имате да намалявате още, ще ви е необходим пълният курс от три, по една месечно. Така че започнете по-отрано.

Изискването е да сте навършили 18 години.  Апаратът е медицински и не може да има нищо противопоказано.

Целулитът си отива с радиочестота

За да бъде напълно ефикасна процедурата, преди криолиполизата участъкът трябва да се обработи с апарата "Вела шейп" - мощнaта му радиочестота в съчетание с инфрачервена светлина водят до екстремна активация на метаболизма на мастните клетки и впоследствие до тяхното стопяване.

Вакумът, който се създава, спомага за третиране на определен кожен участък и за по-дълбокото навлизане на биполярната радиочестота и инфрачервената светлина. Разградените мазнини се отделят от организма чрез лимфния и кръвния поток, а резултатът е видим още след първата процедура - кожата става изключително гладка, еластична, без неравности и целулит.

"Вела шейп" има сертификат от FDA (Американската служба за контрол на храните и лекарствата), което е сигурна гаранция, че е напълно безвреден.

Усещане за масаж, но по-ефективно

След криолиполизата се прилага и технологията LPG. Това е апарат за липомасаж, който премахва упоритите локални мазнини, целулита и отпуснатата кожа. Той въздейства върху мастните клетки, като предизвиква липолиза (разграждане на мазнините) в ядрата им. Метаболизмът се ускорява. LPG радикално усилва възможността на тялото по естествен път да изгаря мазнини.

LPG e  с чисто механично въздействие. За разлика от другите две терапии, които обработват конкретни зони, LPG се прави на цялото тяло. Върху специално трико апаратът, който представлява вакуум с две ролки, механично завдижва кръвообръщението и лимфата. Ускорявайки циркулацията, ние се освобождаваме от всички токсини, разградени мазнини и непотребни вещества. 

Напълно безвредно е, а тонизира мускулатурата и кожата, заличава целулита и стриите. Усещането е все едно ви правят масаж на цяло тяло, но той не може да е толкова ефективен, защото няма вакуум. 

Вертикални вибрации скъсяват времето за фитнес

Цялата тази канонада срещу целулита и излишните тлъстинки се съчетава с "Пауър плейт". 

За да влязат във форма и да изглеждат добре, е хубаво абитуриентите да започнат с активни тренировки поне два месеца преди бала, така че началото на април е подходящо време.

Тренировките на "Пауър плейт" се различават от фитнеса по своята висока ефективност за по-кратко време. Това е вибрационна технология, на която стъпваш и започваш да правиш упражнения под ръководството на кинезитерапевт. Той преценява коя мускулна група е добре да се натовари. Т.е. ако младежът има проблеми в коремната област, усилията се насочват натам. Стяга се мускулатурата, очертава се релефът на тялото.

Ефектът се постига за по-кратък период, защото вертикалните вибрации на "Пауър плейт" стягат допълнително мускулите при упражненията и те по-лесно и бързо се натоварват. Докато във фитнеса е необходимо да се работи поне час, тук тренировката е максимум 20 минути и не се натоварва сърцето. Много е подходяща за млади хора - могат да оформят онази част от тялото си, която не харесват

"Пауър плейт" се прилага в съчетание с криолиполизата, която премахва конкретната мастна тъкан в излишък – бричове, корем, паласки. А "Вела шейп" дооформя и заличава целулита, задържането на течности, на циркулация, токсини - всичко, натрупано в областта на бедрата се изглажда много добре. Радиочестотата действа чрез загряване на мастните клетки и разтапя мазнината в областта на бедра, паласки, корем, а кръвното русло и лимфата я извеждат от организма.

Сияен тен с ултразвук и пилинг

След като сте постигнали желаното тяло, идва ред на почистването на лицето, пилинг и терапия за блясък на кожата преди бала.

Ако тя е мазна с разширени пори, гнойни пъпки и черни точки, хубаво е да започне по-отрано, защото почистването е един път в месеца и за да се постигне ефект от процедурата, трябва да се направи поне два-три пъти преди бала. Леките млечни пилинги регулират мастната секреция и са терапия против акне.

За онези, които имат нормална безпроблемна кожа, се прилага почистване с ултразвук и процедури "Бутеньоф" (с плодови киселини, без лющене), които изравняват тена, изглаждат кожата и й придават блясък..

Един ден преди бала е подходящо да се направи хидрадермия за сияен тен със серуми за млада кожа.

Универсални съвети

За лицето е необходима консултация с дерматолог, който да препоръча (особено при мазна кожа) подходящ продукт за почистване - в никакъв случай не вода и сапун, сода или спирт... Не е препоръчително в млада възраст да се използват агресивни кремове.

Достатъчно е един хидратиращ крем, който да предпазва лицето от вредни влияния. Ако кожата е проблемна, изисква допълнителни грижи. За нея е необходимо да се купуват медицински продукти от аптеката. 

Много е важно младите дами да не си лягат, преди да свалят грима. Колкото и да ви се спи, почистете лицето си!  А по отношение на косата - не прекалявайте със сешоари, преси, продукти, които се слагат по скалпа, и стилизиращи средства. Така вашата "грива" не само е подложена на изтощение - могат да се получат дори контактни дерматити и алергии.

Отидете на бала без притеснения за външния си вид!

Източник: Д-р Ана Пейкова / клиника "Дерма Елит"