Певицата и екипът й опитват в София замразени и сушени под вакуум ястия по специална технология

Сара Брайтман пристига у нас ден преди концерта си в София и въпреки че разполага само с 48 часа, в програмата си е планирала нощна обиколка на столицата. 

Виж още: Сара Брайтман идва със собствен бенд и тенор

Тъй като спазва специална диета, певицата вероятно няма да опита много от традиционните за страната ни ястия и напитки - oсвен шопска салата и сладко от рози.

Специално за гостуването й обаче oрганизаторите са поръчали разнообразно "космическо" меню и руски готвач, който ще изненада Сара и екипа й с нестандартно поднесена (за повечето хора) вечеря. Включени са ястия и зеленчукови сокове,

замразени и сушени под вакуум -

по специална технология на Института по криобиология и хранителни технологии (ИКХТ). България е една от трите страни в света, които произвеждат космическа храна, и то по собствена технология. В менюто присъстват рецепти за пиле с ориз басмати, телешко със зелен фасул и малеби.

Съвсем скоро космическите ястия стават всекидневие за Брайтман - веднага след турнето си, което приключва само месец след концерта й в София, тя започва усилена подготовка за пътешествието си в Космоса. 

Британската певица с диапазон от зашеметяващите три октави. ще чуем в зала "Арена Армеец" на 12 ноември. В репертоара й влизат песни на четири езика (английски, испански, френски и италиански), включително

кавър на любимата Dust In The Wind на "Канзас"

В София ще чуем и нейните най-любими песни от всичките й албуми досега. От специфичния за нея кросоувър стил, обединяващ различни жанрове, до класики на композитори като Шуберт и Андрю Лойд Уебър.

Билетите за концерта са в продажба на касите в НДК и "Арена Армеец" и в мрежата на Eventim.bg, включително "Германос", "Пикадили" и "Техномаркет", на цени от 80 до 150 лв.