Какво не е добре да хапваме, ако искаме да правим качествен секс

Лятото е любим сезон на почивки и приятни емоции. Все пак обаче и то си има негативни страни. Доказано е например, че жегите и задушното време влияят зле на либидото. То още повече се натоварва, ако ядем и вредни неща.

Спред американски експерти има определени храни, които подтискат либидото ни и ако искаме да имаме качествен полов живот, трябва да ги избягваме поне през лятото, съветва в. "Дейли експрес".

Не пипай тези храни

Сред вредните храни, които специалистите включват в черния си списък фигурират сирене, ментата и пуканки и др.

"Тези храни понижават тестостерона, стимулирайки активността на ензима ароматаза, който преобразува мъжкия полов хормон в женския естроген. Ниските нива на тестостерона са гаранция за понижено сексуално желание", обяснява Майкъл Хърт, който е основател на Калифорнийския център за интегративна медицина.

Специалистите наблягат на сиренето като вреден фактор, тъй като млечният продукт понижава нивата на тестостерона. Ментолът пък има подобен на млякото ефект и също понижава тестостерона, алкохолът намалява мъжкия полов хормон.

Може да звучи странно, но пуканките са също толкова вредни. Незалепващото покритие на пликчетата за микровълнова съдържа химикали като перфлуороктанова киселина, които пряко влияят върху мъжествеността. 

Виж още: При проблеми в леглото - диета

Други възможни вредители

В групата с вредни за либидото храни влиза още кафето. Кофеинът освен, че е ободрителна напитка, може да повиши и тревожността, което на свой ред пък води до понижено сексуално желание.

Препоръчително е да избягваме и пайовете - така, освен някой излишен килограм, ще си спестим и приемането на вредни хидрогенирани мазнини, които също понижават тестостерона. Оказва се, че мъжете трябва да внимават с диетите, тъй като диетичните напитки влияят пряко на нивото на хормона на щастието серотонин при мъжете.

Източник: "Дейли експрес"