Според резервираните британски купувачи съществува пределна възраст, до която можем да носим джинси

Всеки знае историята на джинсите - измислени като работни панталони, през 50-те години на ХХ в. те бързо стават емблема на непокорството и младежкия дух. След което ги обуват всички - и бунтарите, и конформистите. Днес джинсите са неизменна част от гардероба на съвременния градски човек. До коя възраст обаче трябва да ги носим? Имат ли те краен срок, момент, след който трябва да ги изхвърлим от гардероба си?

Според британските купувачи 53 години е пределната възраст, до която е уместно да носим джинси.

Модните експерти обаче не са съгласни. Според тях човек трябва да носи деним дотогава, докогато се чувства удобно и комфортно в него. 

Виж още: Кога идва възрастта да се откажем от някои неща

Носете джинси, докато ви харесва, пише в статия за "Вог" Кели Конър.

"Изненадващо е да видим колко много хора смятат, че денимът е запазен само за младите и че с навършването на 53 трябва да се простим с него - казва Катрин Улфи, маркетинг директор. - Денимът е толкова универсален материал и предлага такова разнообразие от стилове, че е безвременен и достъпен за хората от всички възрасти. Това се подкрепя и от факта, че 55-годишният Джордж Клуни е трети в списъка на най-добре изглеждащите в джинси знаменитости."

Виж още: Звезди даряват свои джинси за бежанците

Изследването е установило също, че никак не е лесно да се сдобиеш с идеалния чифт и че той обикновено излиза по-скъпо, отколкото сме възнамерявали първоначално да похарчим.

Повечето хора пробват поне три модела, преди да се спрат на подходящия, но един на всеки 10 сменя поне шест, докато открие този, който му пасва.

Това е стресиращо - шестима на всеки сто избухват в сълзи в пробните, тъй като безкрайното мерене ги изнервя.

Веднъж открият ли идеалният модел, хората най-често се придържат към него и го носят средно три години, преди да си купят нов.

Източник: "Индипендънт"