Рокзвездата пусна собствена модна колекция, състояща се от дънков елек, кожен колан и тока от месинг

Миниколекцията на Иги Поп The Flash Collection by Iggy Pop е вдъхновена от дизайнера на татуировки Норман Колинс (1911-1973), известен още като Sailor Jerry / Моряка Джери.

В ограничен тираж от 50 бройки е синьо-черният елек от деним, с фразата Death Shall Triumph на гърба. Придружава го пакет от шест нашивки с изображения на любимите му татуировки.

Иги избрал елека, защото това е любимата  му дреха за ситуации и места, например бизнес поводи и фирмени офиси, които изискват да излезе от предпочитаното си състояние - гол до кръста.

Елекът в стила на 50-те години е повлиян от нелегалните рокерски клубове, чиито членове сами доукрасявали своите "униформи". Допълва го коженият колан в тираж 100 екземпляра, за чиято тока Иги е избрал изображение на акула.

Фотогалерия: Още полуголи мъже

Рекламните снимки пък го събират с фотографа Мик Рок, който работи с него вече над 40 години. Негово дело са обложките на някои от най-влиятелните рокалбуми като The Madcap Laughs на Сид Барет, Transformer на Лу Рийд, End of the Century на "Рамоунс" и Raw Power на "Студжис", със самия Иги.

67-годишният Кръстник на пънкрока влиза за първи път в ролята на дизайнер по покана на модната къща Sailor Jerry Clothing, основана в края на 90-те от фенове на Норман Колинс и неговите култови татуировки. 

Лимитираната серия облекла The Flash Collection by Iggy Pop, пусната този месец, е втората им колаборация с рокзвезда след Пол Симонон от "Клаш".

Този видеоклип, заснет в дома на Иги в Маями, представя възгледите му за модата и сценичното облекло, което в началото на кариерата му включвало дори... рокля за бременни.

Ветеранът е роден в щата Мичиган на 21 април 1947 г. под името Джеймс Нюъл Остербърг. На 20 основава групата си "Студжис", а през 70-те се сприятелява с Дейвид Боуи и с неговото съдействие започва солова кариера, през която се утвърждава като една от най-ексцентричните рокзвезди.

Боуи става и негов съавтор в хита му Lust for Life (1977), възроден през 90-те благодарение филма на Дани Бойл "Трейнспотинг". Излишно е да казваме, че във видеоклипа е гол до кръста.