Все някога настъпва време да изоставим външните белези на младежкия стил

Жените стават прекалено стари да носят миниполи, когато навършат 39, а на 42 години мъжете е добре да престанат да носят сувенирните си футболни фланелки. Това са част от изводите след проучване на общественото мнение във Великобритания по-рано тази година.

Прекалено възрастна сте да носите клин на 43, впитите джинси не са за хора над 47, а маратонките отиват на годините ви, докато не навършите 49.

Виж още: Кога трябва да спрем да носим деним

Противно на масовото схващане, че животът започва на 40, явно това е и възрастта, когато трябва да сложим точка на забавлението.

Анкетата на сайта RetireSavvy.co.uk е осъществена сред 2000 пълнолетни, според които трябва да се остарява достойно и на 40 е време да се откажем и от технопартитата, и от инцидентните връзки за по една нощ.

След 52-годишна възраст стоенето до след полунощ вече не е желателно. Татуировките трябва да си направите до 38, а снимането на селфита е добре да престане още по-рано, докъм 34.

Социалните мрежи също не се смятат за територия на по-възрастните хора: остроумията в "Туитър" е редно да спрат до 47, а "Фейсбук" профилите - след като навършите 49, нищо че и бабите са вече там. А от професионална мрежа като LinkedIn е препоръчително да се откажете на 53, нищо че ви остава да работите още десетина години до пенсия.

И докато някои се просълзяват от умиление, когато видят старци, облечени в младежки стил, допитването показва, че на Острова 2/3 от хората се дразнят от подобно несъответствие във външността и възрастта.

Освен ако, разбира се, не сте Мик Джагър.

Виж още: 100-годишната старица, която стана модел във "Вог"

Източник: "Дейли мирър"