Даниел Панов бе единствен кандидат за поста

Кметът на Велико Търново Даниел Панов е новият председател на Управителния съвет на Националното сдружение на общините. Той беше избран с тайно гласуване на общото събрание на НСОРБ, което се провежда в София. Панов бе единствен кандидат за поста.

"Това беше голяма изненада и за мен, защото получих подкрепа от всички партии, които се обединиха около кандидатурата ми", каза Панов.

Тойсподели, че първата му задача като председател на сдружението ще бъде да обиколи всички областни центрове, за да се запознае на място с проблемите на всяка община.

Според него задачи с приоритет пред сдружението са новата методика за такса смет, която трябва да е ясна до края на март, работата по децентрализацията на общините и по успешното усвояване на еврофондовете.

В рамките на общинския мандат 2011 - 2015 г. Панов беше сред най-активните членове на Управителния съвет на Националното сдружение на общините, както и представител на Сдружението в Комитетите за наблюдение на Оперативните програми "Регионално развитие" 2007 - 2013 г. и "Региони в растеж" 2014 - 2020 г. 

Източник: Kmeta.bg