Кърк Хамет прави сладка и конфитюри, които подарява по празниците

Китаристът на "Металика" затваря плодове в буркани. Заниманията му в кухнята датират от четири години насам, а продукцията си раздава като подаръци.

52-годишният Кърк Хамет се впуска в подробности за кулинарното си хоби, когато журналистът Тим Върджин го моли да разкрие нещо за себе си, от което "на феновете да им се завие свят".

"В Калифорния имаме много плодни дръвчета. Всяка година гледах как прасковите падат на земята и стават храна на буболечките. Преди около четири години си казах: "Не мога повече. Ще събера тези плодове, ще ги направя на конфитюр и ще ги сложа на буркани.

Виж още: Рецепта за конфитюр от череши в Kulinaria.bg

Сега се занимавам с това. Консервирам праскови, смокини, череши. Правил съм желе от ябълки, а също и от нар. Раздавам ги на хората за Коледа и по други специални поводи", обяснява Кърт.

Междувременно групата не бърза да издава дългоочаквания си 10-и студиен албум, макар работата в звукозаписното студио да не спира. 

В края на месеца "Металика" са хедлайнъри на фестивалите в Рединг и Лийдс, а междувременно пуснаха видеозапис от участието си на "Лолапалуза" в Чикаго от началото на август: задкулисни кадри от срещата с фенове и репетиционната плюс две парчета - Wherever I May Roam и Am I Evil?.

Източник: сп. "Класик рок"