Експерти твърдят, че са разгадали какво се крие зад "тайнствените женски очи".

Всеизвестни са ни стотиците картинки в социални мрежи и книгите, които се опитват да обяснят на мъжете какво всъщност мислят и искат да кажат жените с определени думи и действия и обратното. 

Знаем и че те са пълни с грешни факти. Всъщност темата за комуникацията между мъжете и жените е стара колкото света и необятна, но сега ще се захванем само с едно малко нейно ъгълче - женския поглед. 

Експерти твърдят, че са разгадали какво се крие зад "тайнствените женски очи".

Според ново изследване, от начина, по който жената гледа мъжа първоначалния зрителен контакт, може да се определи дали го харесва, или не. 

Първите 45 секунди след срещата ясно показват дали любовта е във въздуха или човекът отсреща ще остане на сухо. 

Али Кембъл, автор на книгата "Повече от обикновен секс" твърди, че когато жената погледне надолу, а след това започне да върти бързо поглед по пода, това означава, че тя е привлечена. Този поглед означава, че тя проверява вътрешните си емоции или накратко казано тя харесва мъжа, но се опитва да прецени колко.

Почти съща е ситуацията, ако жената гледа настрани 45 секунди, след което се взре право в очите на мъжа, това е друг сигурен признак, че тя се интересува от него, защото мисли усилено дали той е подходящ партньор за нея.

Ако дамата използва по-силната си ръка, за да посочи представителя на силния пол, това означава, че го харесва. Ако докосва косата си, тя е привлечена, а ако върти краищата й, със сигурност много харесва мъжа. 

Кембъл описва и погледи, които ясно показват, че жената изобщо не се интересува от мъжа. Чети внимателно: Ако след като мъжът установи зрителен контакт, дамата мигновено погледне над главата му или се взре направо в очите му, това почти сигурно означава, че тя не иска да си има вземане-даване с него. Ако забележиш това, по-добре се откажи веднага и отнеси вниманието си на друго място, защото "очевидно" тук не си желан.