Той отхвърля версията да е имало груба сексуална игра, а в злощастния акт всичко е било по взаимно съгласие

"Доказано е, че няма насилствена смърт и смъртта на съпруга на Анита Мейзер - културистът Николай Димов, е настъпила вследствие на задушаване. Според материалите по делото слагането на свински опашки е било по взаимно съгласие. От протокола за разпит съм видял нейната интерпретация по случая, но следствието ще установи каква е истината. Няма умисъл в причиняването на смъртта на мъжа на Анита Мейзер", заяви няйният адвокат Росен Желязков пред сутрешния блок на Нова телевизия.

По думите му със сигурност не става дума за груба сексуална игра.

Бившата "Мисис България", чието истинско име е Анита Желева, остава в ареста, след като й беше наложена мярка за неотклонение "задържане под стража". 

Виж още: Прокуратурата: Анита Мейзер е убила мъжа си

По първото обвинение - за убийство по непредпазливост, Анита Мейзер може да получи от 2 до 8 години ефективна присъда. До 10 години и 15 хил. лева глоба пък я заплашват по второто обвинение за подкуп на полицай.

Адвокат Желязков коментира записа, който съществува с предложението за подкуп от страна на Анита Мейзер към разследващ полицай. 

"Ние научихме за това деяние два часа преди съдебното заседание. Не съм слушал диска със записа, а само съм чел протокола на служителя, приел обаждането", съобщи Желязков.

Виж още: Коя е Анита Мейзер

Според него Анита е поискала да даде подкуп, защото е искала случаят да се потули, тъй като медиите били изключително агресивни след случилото се. 

Никой не е доказал и дали наистина тя има 30 хил. евро кеш, добави той.

"Шокиращо е, че мярката домашен арест полицията не може да я изпълнява. Това означава, че няма гривни, които да следят дали тя излиза от дома си. Какво значи това? Има си технически средства за тази мярка на арестантите", коментира още адвокатът на Анита Мейзер.

Източник: Нова телевизия