Някои неща, които може да ни разведрят в такъв момент

На всеки се е случвало да отиде на почивка и да се окаже, че времето е дъждовно, мрачно и няма изгледи за оправяне. Такива моменти обикновено скапват която и да е ваканция, но все пак почивката си е почивка и е по-добре да я изживеем пълноценно. 

Та да си представим, че вали. Тихо, кротко, спокойно и без намерения да спира. Ние почиваме далеч от познатата обстановка на нашия град. Не може да идем на плаж, нито да се разкараме в парка. Това обаче не означава да си останем в стаята и да гледаме тъпо в телевизора.

Ето какво може да правим, когато вали, а сме на почивка:

Да посетим някой музей или галерия

Макар че, откровено казано, посещението на музей / галерия да звучи скучно, всъщност може да бъде много приятно. Почти няма град, в който да няма поне някакъв музей, от който да можем да научим нещо ново и интересно, или малка арт галерия, където да видим творби на местни художници. Обогатяването на общата култура може и да не е толкова забавно, колкото плажния волейбол, но пак е по-добре от нищо.

Да изпием едно капучино в приятно изглеждащо кафе

Неочакваният дъжд е прекрасен повод да откриеш някое ново и приятно изглеждащо кафене. Някои места имат свой собствен дух и ако успееш да откриеш такова, то няма да има значение дали си с компания, или сам, пак ще можеш да му се насладиш. Приятен разговор, интересна книга или просто изучаване на обстановката, минаващите хора и коли и контингента в заведението, дъждовният следобед прекаран в симпатично кафене е добър избор.

Да идем на кино

Идеята за филм в киното едва ли влиза в плановете ни за ваканция ни, но когато ни застигне някой тежък дъжд, започва да се превръща в добра идея за убиване на поне 2 часа.

Да напазаруваме сувенири (и не само)

Стига да имаме достатъчен бюджет за пазаруване на сувенири и всякакви други щуротии и в града има търговски център, можем спокойно да прекараме целия следобед в оглеждане, зяпане, пробване, разглеждане и т.н. И накрая най-вероятно няма дори да кажем, че е било загубено време.

Да потичаме под дъжда

На почивка сме. На чуждо място, където никой не ни познава. Дали трябва да ни пука как ще ни възприемат, ако тръгнем да тичаме под дъжда и да се забавляваме. Стига да има приятна компания (и сухи дрехи, които да ни чакат в хотела), нищо не ни спира да се отдадем на това древно удоволствие да пееш под дъжда. Те хората цяла песен написаха за това, срамота е да не пробваш.

Източник: Bulevard.bg