Косъмът става по-плътен, а косата по-гъста, по-силна, по-лъскава и пълна с живот...

Искате да имате дълга коса, като на жените от рекламите за шампоани? В същото време обаче не ви се чака твърде дълго време и нямате търпение това да се случи по-рано? Отговорът се крие там, където най-малко сте го търсили, а именно - в червените люти чушки...

Още ацтеките и маите са знаели за чудесата на червените люти чушки и са ги консумирали в промишлени количества. Те първи разбират, че по този начин се подмладяват, вталяват, като същевременно черпят сили и енергия.

Може би ще ви прозвучи невероятно, но в тях има повече витамин С, отколкото в лимона, както и витамини А, В1, В2, В6, Е, К, Р, фолиева киселина, желязо, калий, калций и фосфор.

Италианците, които са известни с козметичните си достижения, използват екстракт от люта чушка във всякакви продукти за коса, нокти, кожа - и това никак не е случайно.

Билково масло за скалп с репей и люти чушки е най-доброто средство за стимулиране на растежа на косата, тъй като стимулира микроциркулацията на скалпа и улеснява проникването на активните съставки на етеричното масло към корените на косата.

Репей - красота от природата

Има едно нещо, което помага за редица проблеми - косопад, пърхот, тънък косъм, цъфтене на краищата, и това е растението репей, чиито корени възстановяват блясъка на слабата и изтощена коса. Изключително подходящо е и за боядисана коса, която е изгубила здравината си след продължително третиране. 

В репея се съдържат  витамини, танини, есенциални мастни киселини, протеини, минерални соли, естествен инулин, силициев диоксид и дъбилни вещества. Ето защо комбинацията между репей и екстракт от люти чушки прави чудеса!

Как да използваме маслото за коса?

Билковото масло за скалп с репей и люти чушки има противовъзпалително действие и се бори с пърхота. Капки от затопленото масло се втриват в кожата на главата и се оставят да подействат за 20-30 минути. След това се препоръчва косата да се измие с шампоан и да се третира с балсам от сериите на Green Pharmacy според типа коса. Не съдържа парабени и може да се използва 1-2 пъти седмично.

Дайте на косата си нов живот и й върнете изгубения блясък и здраве!

Източник: Nie-Jenite.bg