Ето бисерите на политиците от нощта на изборите за Европарламент.

Бойко Борисов, ГЕРБ:

"Ние - работа, работа, работа. Другото е бокс, фехтовка, шах".

"Ако БСП започнат да правят нормални кампании..., иначе какво - ние да вземем да облечем по едно трико, да сложим едни ръкавици, да се нокаутираме, да падаме, да ставаме. Какъв клип мога да направя? Този от БСП лежи и един го гали по главата "стани си легни пак, стани си легни". Тотален нокаут за БСП, мат за БСП, тежко прободени от ГЕРБ."

"Искам да отправя молба към Господ - дълго още Станишев да председателства БСП. Да ни е жив и здрав. Истински се моля, да останеш, Серж, и никога да не ни доставиш това удоволствие да си отидеш."

"Този мъртвец, това издъхващо правителство, трябва ли да го чакаме да умре окончателно? То няма никакъв живот, сгърчило се е там, и не знае къде е."

Часове по-рано след обявяване на предварителните резултати:

"Аз не знам Мишо Миков как ще се качи на трибуната. Като какъв ще се качиш, Миков? Да ми върнеш кафеварката". - във връзка с предмета, останал в заключената стая на ГЕРБ в парламента, която председателят на НС му отне, за да "оптимизира" пространствотo.

Сергей Станишев, БСП:

"Не знам някъде в Европа някой да е направил пряка връзка между европейските резултати и подкрепата за правителството."

"Не смятам и няма писано или неписано правило най-голямата политическа сила, ако е в изолация, да трябва да бъде на власт."

"Водихме битка на два фронта. На БСП и Коалиция за България беше нанесен удар в гърба".

"Не успяхме "меката периферия" да я накараме да повярва, че тези избори са важни за левицата и в Европа, и в България".

"Не е тайна, нашите избиратели са масово русофили, приятели на Русия и това, че правителството зае позиция в рамките на европейската, макар и с много ясни принципни съображения, за много наши избиратели не беше достатъчно мотивиращо като позиция".

Лютви Местан, ДПС:

"ДПС е устойчива политическа сила със или без автобусите".

"Чисто аритметически имаме резултат от 8 мандата за БСП и ДПС, но аз правя много важна уговорка - чисто аритметически ГЕРБ отново са първа политическа сила, за което имам политическата доблест да ги поздравя".

"Политиката не е въпрос само на аритметика".

"Ако екстраполираме резултатите от тези избори като резултати от парламентарни избори ние трябва да видим очертанията на една ясна алтернатива - има ли такава."

"Самият факт, че едно кафе се приема толкова драматично, показва, че сме неумели и несръчни да изявяваме себе си чрез диалога".

Делян Пеевски, ДПС:

"Не тая злоба към никого, въпреки всичко, да оглавя ДАНС също беше решение да дам нещо на България."

"Не чух за една година нито едно стойностно обвинение срещу мен. Все се чува - "Пеевски, Пеевски, кой, кой?" За кое кой? Ако бях чул някакво обвинение, бих се оттеглил като цяло от политиката".

"И през това ще мина, но когато всичко свърши, кой ще ми се извини?".

Николай Бареков, България без цензура:

"С днешна дата живея трети живот - възкръснах след bTV, възкръснах след Костинброд, възкръснах и сега."

"Сутринта казах на майка си: "Майко, аз отивам на заколение, почерпи съседите. Вечерта - каквото сабя покаже."

"Разбира се, Местан винаги може да танцува на трупа на своя политически партньор".