"Не подкрепям никого" също отива на балотажа

Три са опциите за избор в бюлетината за втория тур на президентските избори у нас - Цецка Цачева, Румен Радев и "Не подкрепям никого. 

Избора си ще посочваме с X или V, изписани със син цвят в квадратчетата срещу имената на кандидатите или протестната опция "Не подкрепям никого". В случай на грешка имаме право да поискаме втора бюлетина. Право на трети опит обаче нямаме. Всяко драскане, рисуване или излизане извън квадратчетата за избор води до обявяване на бюлетината за недействителна. 

Този от кандидатите, който спечели по-голяма подкрепа, независимо от гласовете "Не подкрепям никого", ще е новият президент на страната.

Бюлетините трябва да са напечатани и разпратени до всички секции в страната най-късно в събота. Дотогава те ще се пазят при строги мерки за сигурност. Печатането на бюлетините е поверено на Българската народна банка.

Те трябва да са бели, изработени от плътна непрозрачна хартия, подредени в кочани по сто и с двойна защита – първата – специална полиграфическа, а втората - от БНБ.

Запазват се номерата от първия тур, както и всички контроли и отличителни знаци на бюлетината, обясниха от ЦИК, цитирани от Нова телевизия.

Бюлетините за втория тур са по-къси, като на самите избори те трябва да се сгъват по начин, по който хем да се запази тайната на вота, хем да се откъсне отрязък с уникален номер.