Целта е да се предостави достатъчно евтин продукт за болните пациенти

След като миналата година Италия легализира марихуаната за медицински цели, сега на Ботуша правят следваща крачка в тази посока, като на италианската армия беше зададена задача да сади марихуана. Целта е да се осигури сигурна, законна и на приемлива цена трева за тежко болните пациенти, обяснява News7.

Отглеждането на канабис се оказва скъпо начинание и желаещи да развиват такъв вид законен бизнес почти липсват. Правителството реши да подпомогне сектора и даде задача на армията - да отглежда канабис.

Войниците ще се отдадат на тези начинания от началото на следващата година. Работата ще се извършва в специална лаборатория на военна територия във Флоренция, а отгледаните растения ще се използват изцяло и само в медицината. Целта е да се осигури сигурна, законна и на приемлива цена марихуана за тежкоболните пациенти.

Виж още: Създадоха сос за пица с... марихуана

Към момента Италия внася медицинската марихуана от Холандия, но тя е в пъти по-скъпа от онази, която се продава нелегално. Грам холандски канабис се предлага за 38 евро за сметка на 5 евро срещу пакетче от кварталния дилър. Дори предписана от лекар, за да облекчи състоянието си тежкоболен пациент плаща до 1000 евро на месец.

Правителствената трева ще е по-евтина. Обмисля се дори да се предлага безплатно, за да бъде изхвърлена мафията от този бизнес.

Виж още: В Холандия пускат електронен джойнт