Уникалният проект ще бъде осъществен в столицата на Германия, Берлин

Общностите на християни, мюсюлмани и евреи в столицата на Германия, Берлин, ще си подадат ръка в изпълнението на невиждан до сега проект - храм на единението, пише OFFnews.

Идеята е уникалният храм да бъде издигнат в самия център на Берлин - на площад "Петриплац". Храмът ще бъде едновременно джамия, синагога и църква, като той ще бъде разделен на три. Трите отделни помещения ще са равни по площ, но различни по форма.

Виж още: Какво се случва с душите след смъртта според православието

Общата част на храма ще е квадратна, с висока кула. От нея ще се влиза в три помещения за поклонение на християни, мюсюлмани и евреи.

"Всеки храм е проектиран в съответствие с религиозните особености на всяка вяра. В синагогата и джамията, например, има две нива, докато църквата е изградена само на едно ниво. В църквата ще има орган, а в джамията – място, където мюсюлманите да си мият краката", посочва главният архитект на проекта Вилфрид Кюн.

Виж още: Папата става икона на масовата култура

Според него трите религии делят и множество архитектурни близости, което ще улесни допълнително проекта. Властите вече са провели търг, който е определил печеливш.