Сирийска информационна агенция разпространи кадри, на които се вижда как наши гранични полицаи бият легнали на земята имигранти

Побой над бежанци от страна на български гранични полицаи. Такава новина разпространи сирийска информационна агенция, цитирана от Би Ти Ви.

Като доказателство сайтът публикува и видеозапис, на който се вижда как униформени замахват и удрят с палките си легнали на земята имигранти.

На кадрите се вижда и джип, който наподобява изключително много машините, с които разполага Гранична полиция, а униформите са същите като на български граничари. Репортажът на сирийските журналисти разказва за начина, по който се преминава турско-българската граница.

Balgarski-granichari-biyat-bezhantsi

С кадрите от актуалния репортаж са запознати и във Върховния комисариат за бежанците към ООН. Оттам осъждат нехуманното отношение към бягащите от войната.

Върховният комисариат за бежанците към ООН вече е призовал властите в България да разследват инцидента и в случай, че се докаже участие на служител на МВР, да се потърси съответна отговорност.

Виж още: "Нюзуик": България върна Желязната завеса

Към момента от МВР не са коментирали видеоклипа.

Близо 3000 - толкова са сирийските имигранти, които към момента са настанени в центровете на Държавната агенция за бежанците, като този във Военна рампа. Някои от тях се оплакват, че са малтретирани от българските власти при залавянето им на границата с Турция.

Източник: Би Ти Ви