Значителен процент от мъжете не биха имали нищо против половинката им да е по-богата и по-умна от тях. Но какво искат жените?

Заклетият ерген Джордж Клуни намери съпруга, която е в състояние да го засенчи, макар и на друго поприще. Това ли е краят на мачовците?

Според проучване на необвързаното население в САЩ мнозина мъже, подобно на холивудската звезда, търсят "новата жена" - умна, силна и самоиздържаща се.

87% от неженените биха излизали с някоя, която печели "значително повече" пари от тях, а освен това е по-добре образована, с по-високи интелектуални способности.

86% търсят жена, която има самочувствие и вярва в собствените си сили. 39% биха се обвързали дългосрочно с жена, която е поне 10 години по-възрастна.

А какво искат необвързаните жени?

* 64% - да имат повече време за приятелите си (при 55% от мъжете),
* 90% - повече лично пространство (при 78% от мъжете),
* 78% - собствена банкова сметка (при 68% от мъжете),
* 93% - да се посветят на свои хобита и интереси (при 88% от мъжете).

Парадоксално, но неомъжените също държат на своята независимост и го раздават по-бавно, когато стане дума за съвместно съжителство.

Близо 1/3 от необвързаните жени обикновено очакват да излизат с един мъж поне година-две, преди да заживеят заедно.

Процентът е приблизително същия и при представителите на силния пол, които обаче са много по-склонни да заживеят с някого още преди да изтекла и година от запознанството им (34% от мъжете, но едва 23% от жените).

Същевременно 51% от необвързаните жени твърдят, че не отдават значение дали мъжът печели колкото тях. 63% обаче не биха излизали с някой, който дължи значителни суми пари.

Случаят "Амал"

На сватбата на Амал Аламудин с Джордж Клуни една от близките приятелка на булката разказа, че тя изгубила надежди да си намери гадже, когато от лондонската юридическа общност й присъдили титлата "Най-горещата адвокатка".

Допълнителен фактор били и високите изисквания на Амал към потенциалния партньор - той трябвало да е "г-н Идеален". Ами да се надяваме тогава, че някой ден на вратата ти ще се появи Джордж Клуни, пошегувала се нейната приятелка. Но се сбъднало!

Кои били първите вредни навици, с които скъсала, когато най-сетне го срещнала? Отказала цигарите и спряла да закъснява.