Плащаш колкото имаш, а ако съвсем нямаш - заработваш си обяда, помагайки в ресторанта

Редица знаменитости се ангажират с различни каузи като борба с бедността и болестите, срещу климатичните промени или негативните ефекти на глобализацията.

Популярен пример в ресторантския бизнес е Джейми Оливър, който наема в ресторантите си младежи с дислексия или такива, които са поели по лош път, а искат да получат втори шанс.

Фронтменът на популярната група Бон Джови е измислил оригинален начин да изрази съпричастност с бедните. Той е отворил ресторант в родния си Ню Джърси, в който предложенията от менюто нямат цена.

Там всеки плаща според това, с което разполага, а ако няма никакви пари, просто си заработва обяда - мие чинии в кухнята или сервира на другите клиенти. По този начин дори най-бедните имат напълно свободен достъп до здравословни ястия всеки ден.

Името на ресторанта е Soul Kitchen, или "Кухня за душата", и се намира в градчето Ред Банк. Основан е през 2011 г., а за създаването му певецът и съпругата му Дороти са похарчили 250 хил. долара. Родителите на четири деца са категорични, че не залагат на т.нар. junk food, а менюто им е изготвено изцяло от здравословни храни, приготвени по всички правила на кулинарията.

Често рокпевецът дори сам работи в ресторанта си, което прави клиентите му още по-щастливи.

Освен с ресторанта, Бон Джови е зает и с други каузи. Той има фондация Jon Bon Jovi Soul Foundation, която строи къщи за жителите на Ню Джърси, които не могат да си позволят собствен дом.

Източник: Факти.бг