Няма опасност от последващи взривове и замърсяване на въздуха

Взрив е избухнал във военния завод "Арсенал" в Казанлък около 10.30 часа тази сутрин, съобщи БНТ. След взрива е възникнал пожар.

По непотвърдена информация има двама загинали и няколко ранени. Издирва се още един работник. 

Сигнал за инцидент във военния завод е подаден на спешния телефон 112 около 10.44 ч. Във военния комплекс вече са влезли екипи на Пожарна, полиция и линейка, уточняват от пресцентъра на ОД на МВР-Стара Загора.

В съобщение от завод „Арсенал” заявяват, че не взрив, а запалване по време на настройка на оборудване в "Завод 3" са причина за инцидента. 

При възникналото запалване са загинали двама мъже, участващи в непосредствената настройка на оборудването. Създадена е специална група, която да разследва причините, довели до трагичния инцидент.

Няма опасност от последващи взривове и замърсяване на въздуха, коментира гл. комисар Николай Николов, ГДПБЗН пред Канал 3. 

Завод "Арсенал" в Казанлък е частна собственост. В него работят над 6000 души. 

При взрив в завод "Арсенал" в Мъглиж в началото на миналата година загина работник. На 11 и 12 септември 2012 г. пък имаше серия от взривове в оръжейницата. При друг инцидент на 21 юни 2011 г. в същия този цех в Мъглиж, пострада тежко една жена, която почина по-късно от раните си в казанлъшката болница.

Източник: БНТ