Шестото издание на "Капана Фест" ще оживи пловдивските улици и през септември! Култовото събитие започва на 29 септември и в рамките на три дни отново превръща автентичния пловдивски квартал в независима територия на култура, изкуство и забавление

Станал известен като "карнавал на уличното творчество", само за няколко години "Капана Фест" се превръща в едно от най-обичаните и чакани събития не само за жителите на града, но и за многобройните гости от цяла България и чужбина. Със своята несравнима атмосфера фестивалът привлича над 50 хил. посетители, които всяка година се завръщат към павираните улици на Квартала, за да се потопят в необикновения лабиринт от удоволствия и атракции.

Предстоящото есенно издание представя богата програма, организирана в разнообразни тематични звена: музика и танци, кино и литература, работилници и изложби, творчески и развлекателни проекти. Един от основните акценти на събитието е мащабното изложение на най-доброто от българския креативен занаят – Базар Капана, който през годините успява да възроди историческия, занаятчийски и търговски дух на квартала. Над 100 от най-изявените български автори демонстрират своите творения в няколко тематични зони: "Авторски изделия", "Натурални храни и напитки", "Грамофонни плочи", "Съвременна българска мода" и специалната промозона.

Душата на фестивала ще звучи и от музикалните сцени, които изпълват Капана с ритъм и настроение. Музикалната програма отново включва селекция от изявени български артисти, а голямата изненда, с която организаторите ще зарадват хип-хоп феновете си, е специален гост от Лос Анджелис,  който пристига в Капана с подкрепата на фондация "Америка за България".

Ключов акцент в музикалната програма е концерт в памет на покойния Честър Бенингтън, световноизвестния вокалист на Linkin Park, който си отиде неотдавна. "Капана Фест" се включва в глобалната вълна от прояви, за да отдаде чест към творчеството на музиканта. Мемориалът дава възможност българските фенове на Linkin Park да оставят своето послание към групата върху огромен винил, а на сцената редица български музиканти ще направят свои творчески интерпретации върху песни на Linkin Park.

Друг вълнуващ акцент е завръщането на парада на ретро автомобили, с който пловдивският aвтомобилен клуб "Ретро" празнува своята 25-годишнина. Събитието с удивителен стил и атмосфера представя класически автомобили от 40-те, 50-те, 60-те и 70-те и ще зарадва посетителите с атрактивно изложение и градско рали.

Фестивалът разгръща и своята културна програма в зоните за кино, литература и театър. Подробности очаквайте скоро!

Събитието се организира с генералната подкрепа на Staropramen.

Следете актуални новини и подробности и на официалната "Фейсбук" страница на "Капана Фест"!

Източник: Капана Фест