Модната библия "Вог" смята, че кливиджът трябва да си вземе заслужена отпуска

Дълбоките деколтета и техниките, чрез които по-голяма част от гърдите да излязат на показ, вече е демоде - това провъзгласи в новото си издание списание "Вог". За да запълнят липсващата голота, моделите ще компенсират с показ на рамене, корем и крака.

В статия, озаглавена Desperately Seeking Cleavage, редакторите провъзгласяват следното: "С кливиджа (не в значение на "политическо противопоставяне") - тази магическа гънка между двата хълма, притиснати, за да покажат сексуална самоувреност, за да съблазняват, за да провокират похот, или просто ей така, за да се виждат, - е приключено, ако не изобщо, то поне за дълго време."

"Гърдите вече няма да са навън заради момчетата и за когото и да било - продължава изданието. - Отхвърлянето на джендър стереотипите поставя силен фокус върху темата. С дните, когато от жените се искаше да са наслада за очите и щедро да афишират своята сексуалност, официално е приключено."

"Вижте какво става в "Инстаграм", когато актриса с голям бюст, покаже по-разголена снимка - казва Елизабет Солцман от британския "Вог": - от 100 хил. коментара 90 хил. се отнасят за бюста й. Това не е здравословно, това е зловещо."

Производителите и търговците също откликват на новото търсене на модели с меки чашки и без подплънки.

"Комфортът е преобладаваща тема в модния свят и днешните потребителки на сутиени не правят изключение... те искат физически и персонален комфорт - заявява Маршал Коен, маркетинг анализатор, пред "Дейли телеграф". - Търсенето на гладки сутиени с меки чашки вече е толкова голямо, че производители и търговци вече не могат да го пренебрегват."

Фотогалерия: Деколтета с достойнство

Източник: "Индипендънт"