Певецът с прякор Икебаната се присъединява към Николета Лозанова, Азис и Деян Донков в новото риалити

След като изкара доста време в емиграция, но остана без ангажименти на Канарските острови заради кризата, Деян Неделчев наруши обещанието си да не се връща в България и се присъедини към звездната група на "Къртицата".

Той дори се зарекъл, че участието му (по Тв7 от 25 март) ще бъде паметно. "Ще покажа какво е истинско шоу - там нямам конкуренция", обещава Икебаната, който през последните години нашумя отново сред интернет аудиторията с клипчета като "В гората".

Един от най-талантливите певци у нас преди 1989 г. и в началото на промените, той има в репертоара си и сериозни, стойностни естрадни песни: "Обич за обич", "Като лъвовете", "Колко си хубава, Господи!", "С огън ме дари", "Посвещение", която печели голямата награда на фестивала "Златният Орфей".

Новата публика, израснала с интернет, обаче го опозна най-вече с парчета като "От икебана дървесата ги боли", чийто архивен запис от 2002 г. (в дует с брат му Бойко Неделчев) се появи в сайтовете за видео споделяне.

След неочаквания успех на "Икебаната..." последваха хитчета в същия полупародиен стил, с провокативни текстове и клипове - като "На полянката" и "Дъртака".

Навлязъл в 50-ата си година, неотдавна Деян записа и дуета "Двама мъже и половина" с Йордан Йончев-Гъмзата, част от новия албум на "Ку-ку бенд", озаглавен "Един от многото".

Заради своя фалцет (регистърът на гласът му е четири октави, тенор-алтино - рядко съчетание за мъжки вокал) е сравняван с братята Гиб от "Би Джийс" и британеца Мика.