Инициативата на "И аз мога" обединява артисти от цял свят в помощ на деца със специални нужди.

Художници създават колекция от уникални картички I can too, които "И ти можеш" да събереш и да дариш щастлив край на стотици детски истории.

"И аз мога" организира благотворителна артистична инициатива. Начинанието е вдъхновено от историята на едно от децата, на които фондацията помага – Веси Господинова (14 г.).

Веси е с диагноза мускулна дистрофия на зрителните нерви, поставена при нейното раждане. Благодарение на подкрепата на I can too, тя вече има значителен напредък и след редица процедури вижда 32% с дясното око.

Впечатлени от волята на момичето и нейното семейство, създателите на инициативата решават да разкажат историята на Веси. Един необикновен и мотивиращ разказ за вярата в доброто и промяната, който дарява надежда на стотици други деца със специални нужди. Приказка, която ни показва как заедно можем да помогнем на тези деца.

В проекта се включват художници от цял свят, които пресъздават четиридесет кадъра от живота на Веси. Двадесет от тях са превърнати в картички, които всеки може да закупи на специални места

Останалите двадесет кадъра се отключват в специално създадено приложение във "Фейсбук" страницата на I can too

Там хората, които са закупили всички двадесет картички, ще видят останалите двадесет илюстрации и ще научат каква е развръзката на историята на Веси.

"И ти можеш" да се включиш и да дариш щастлив край на тъжна история. С всяка картичка  I can too, която закупиш, променяш съдбите на стотици деца със специални нужди.

Ето как:

1. Събери първите двадесет картички от колекцията: можеш да откриеш на icantoo.eu/bg.

2. Влез в специалното фейсбук приложение и въведи кода на гърба на картичките.

3. Всяка физическа картичка, отваря друга картичка в онлайн приложението.

4. Само когато събереш всичките двадесет картички, ще разбереш как се променя съдбата на Веси.

Събирайки картичките, даряваш за деца със специални нужди.