Съветите на Chevrolet за спасение от скуката при дългите семейни пътешествия.

Страхотните идеи на Chevrolet за детски игри в автомобила ще победят монотонността на магистралите.

Според марката всички страхотни спомени започват с пътуване. Затова екипът от специалисти, създал седемместния многофункционален модел Orlando се е погрижил да събере колекция от подходящи за семейна употреба игри за борба със скуката, придружени от няколко полезни съвети за дългите пътувания, които ще помогнат всички в автомобила да бъдат бодри и доволни докато километрите се изнизват неусетно.

Време за игри

Има много начини да разбиете монотонната скука на магистралите и да доставите забавление на децата по време на път. В това отношение електронните игри и портативните DVD-плейъри са страхотни помощници, но трябва да се има предвид, че малчуганите се чувстват най-добре в забавната компания на останалите членове на семейството. Представяме ви колекцията на екипа на Chevrolet от класически семейни игри, подходящи за прогонване на скуката по време на пътуване с автомобил:

Двайсет въпроса: Един от играчите си намисля дума и останалите трябва да я отгатнат, задавайки до 20 въпроса.

Аз, шпионинът: Всеки от играчите трябва да отгатне какво е видял и за какво си мисли другият играч.

Познай животното: Намислете си дадено животно и дайте възможност на останалите играчи да ви задават въпроси. Може ли да плува? Лети ли? Диво ли е или питомно?Отговаря се само с да и не, придружени с кратко описание.

Азбучна игра: Един от играчите избира определена област (животни, държави или места), а останалите играчи трябва да казват думи от избраната категория, започващи с всяка буква от азбуката.

Камък-ножица-хартия: Двамата играчи поставят едната си ръка с дланта нагоре, а другата слагат свита в юмрук върху нея. Броейки до три, играчите удрят с юмрук по дланта и на „три" превръщат юмрука в предмета, в който желаят – камък (стиснат юмрук), хартия (отворена длан) или ножица (с отворени във формата V показалец и среден пръст). Камъкът печели, чупейки ножицата, хартията печели, покривайки камъка и ножицата печели, разрязвайки хартията. Ако предметите на играчите съвпаднат, играта се повтаря без победител.

От уста на уста: Някой в автомобила измисля заглавие на разказ. На основата на това заглавие, следващият играч започва с първото изречение – например "Имало едно време..." Tретият играч продължава със следващото изречение и така нататък.

За да мотивирате играчите, винаги можете да обявите награда за победителя във всяка игра. Децата, които по-скоро предпочитат да не се включват в игри, могат да бъдат подтикнати за създаването на дневник на пътешествието, в който да разкажат за нещата, които са видели по пътя и/или да направят албум с картини на видяното от изрезки от стари списания. Друга забавна игра би могла да бъде състезание по най-бързо казване на имената на градовете, селата и туристическите забележителности, през които минава маршрута.

Създаването на радост и забавления за малчуганите е страхотен начин да обогатите преживяванията си от пътешествието и да създадете запомнящи се моменти. Ако наред с това планирате редовни "спирания в бокса" за около 15 минути, през които малките да се освежат, можете да изминете огромни разстояния без дори да ги усетите!

Почивките, в които всеки може да похапне, да се поразтъпче наоколо и най-важното – да отиде до тоалетната, ще помогнат на вас и вашите пътници да пораздвижат краката си, да изразходват малко от натрупаната енергия и не на последно място да прогонят скуката от съзнанието на малчуганите. При продължителни пътувания планирайте спирания около часовете, в които семейството обикновено се храни, за да избегнете необходимостта от извънредни спирания и да се застраховате срещу неизбежното мрънкане на гладните деца.

И накрая - съчетанието от гореописаните игри, съвети и идеи за приятно прекарване по време на семейните пътешествия с автомобил, ще позволят на родителите да избегнат въпроса на въпросите в такива ситуации – "Стигнахме ли вече?"